7 Ocak 2010 Perşembe

HANGIMIZ SUCLU


 guzel ulkemin, guzel federasyonu galatasarayin cemal nalga skandali sonrasi sildigi 5 puani geri vermis..
iste sadece bu olay turkiyede sporu yonetenlerin spor ahlakini,  mantalitesini, spora bakis acisini acik acik gozler onune seriyor. suan bu yaziyi yazarken inanin 10 kere dusunp oyle yaziyorum cunku cok agar seyler soyleyebilirim.
  olay olmus kapanmis, zaten herseyi unutan bir milletiz, ama birilere bu durumdan rahatsiz olmus nasil kaos yaratiriz diye ellerinden geleni yapiyor.
 benim icin bu olay inanin adi gecen kluple falan ilgisi yok, bu olayi hangi klup yaparsa yapsin dusuncelerimden hicbir sey artmaz eksilmez.basketbolu biz yillarca futboldan daha temiz, entellektuel kisilerin yaptigi ,takip ettigi, sikeden, skandaldan uzak, bir spor dali olarak bildik. yanilmisiz...
 oysaki biz ne yaparsak yapalim o isin icinde hep soru isaretleri olacakmis.
 ciddi ciddi sporu yonetenlerin zeka seviyesinin taraftardan daha dusuk oldugu kanisina variyorum...
 sen nasil bir zihniyetsinki x klubun yaptigi resmen sikeye, hileye, haksiz kazanc saglamasina bir ceza veremezsin, hani senin nerde gucun, kudretin, klupler mi buyuk senmi?
 yarin bir baska klup ayni seyi yapsa yinemi ayni seyi yapacaksin? yoksa once klubun renlerine, yoneticilerine, elinin ne kadar uzun olduguna, yoneticilerin ailesinin ne kadar koklu oldugunami bakacaksin.
 insanlar sporu  milattan once kesfettiginde yillarca kendilerini gelistirmek, daha iyi vucuda sahip olabilmek, cinsel guclerini arttirabilmek, avlarini daha kolay yakalayabilmek icin yapmislar. ne zamanki sporun icine para girmis rant girmis,yarisma girmis insanlar toplanmis kendi aralarinda demislerki artik biz klupleri, sporculari, sporla ilgilenen kim varsa ne varsa bunlari yonetecek, kurallar koyacak, adaleti saglayacak, kim oyunbazanlik yaparsa onu cezalandirabilecek kimsenin itiraz edemedigi bir kurum yapmamiz gerekiyor. bunun adina bizim ulkemizde federasyon deniyor.
 dunyada zaten esi benzerine ancak bizim gibi ulkelerde rastlanabilecek bir olay yasanmis,  senin bu isin ustune butun gucunle, yaptiriminla gitmen o sike icinde kimin adi geciyorsa omur boyu spordan men etmen adi gecen klubu bu kisileri klubun icinde bulundurmasindan dolayi en azindan kume dusurmen gerekiyor.  ama sen ne yapiyorsun ben soyliyim once klube 5 puan gibi komik bir ceza veriyorsun, tabi gucun ancak sahislara yetebildigi icin onlara 1-2 yil  neyse  spordan diskalifiye ediyorsun ki bence o cezada yetersiz cunku o kisiler sporun ne icin yapildigini coktan unutmus! ama turk milleti uyudugu icin, sen ne zaman 5 puan silme gibi sacma sapan bir karar verdiginde insanlarimiz, sporla ilgili ne kadar sivil toplum orgutu varsa, en buyuk rakiplerin, TBL deki tum takimlar ayaga kalkmadigi, ekstra cezalar verilmesi gerektigini savunmadigi icin, x klubun yoneticilerine, arkasindaki guclere sirin gorunebilmek icin klube verdigin o buyuk cezayida iptal ediyorsun...
 biz zavalli halk siz ve sizin gibi yoneticlerden biktik usandik, birakin artik yakamizi, o koltuklar sizin kisisel baglantilarinizi guclendirmek, cebinize birkac milyon dolar girmesi icin degil, oraya hakki, hukuku getirmeniz, biz halkin, sporseverlerin daha kaliteli yarismalar, rekabetler izlememiz icin getirildiniz. siz sporu tehlikelerden, duzenbazlardan, sahtekarlardan, sikeden korumaniz, sporu lekelemeye calisan kisileri yok etmeniz icin oradasiniz. eger bunlari siz temizliyemiyorsaniz biz halk kime guvenicez, bu pislikleri kim temizleyecek. taraftarlar kendi arasinda temizleyecek diyorsaniz, oda oldu yasandi, insanlar birbirlerine tekme tokat atarak, kufrederek, assagilayarak, kim daha kalabaliksa daha gucluyse  az taraftari olani gucsuz olani ezmeye calisti ama hicbirsey degismedi, duzelmedi, onarilamadi, dahada kotuye gitti.
  bu ulkenin spor federasyonuna, adaleti saglayan mahkemesine, bizleri yoneten partilere guvenemiyorsak biz ne soylesek yazsak hepsi bos. nede olsa bu yazilari benim gibi bu isi para icin yapmayan kisiler yazacak, beni kac kisi okuyorki, gazetelerde belki vardir oyle yazarlar onlarda bu isin ustune gitmek isteyecek, ne dusunuyorlarsa yazacaklar, bazi seylere isyan edecekler, fakat yazisina gazeteye gonderdiginde yonetimin filtresinden gecemeyecek, cunku bu ulkede tarafsiz medya denen kavram henuz bizim kelime dagarcimiza girmemis. bizler medya, federasyon, politika, mafyanin beraber yasadigi, beraber dusunup karar aldigi  yerde  sadece halkanin en ufak zincirleriyiz.
  son sozumu yazicam ve noktayi koyucam daha fazla kurcalamak istemiyorum, bu yazida ne anlatmak istedigimi herkes anlayacaktir, bunu en iyi aciklayacak soz aslinda imam cemaat iliskisinin kendimce suan uyarladigimdir "bizde imam siciyor, cemaat osuruyor"

2 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

İmam sıçalı çok oldu öyle büyük sıçtıki şimdi temizleyemiyorlar :D Bu arada ben bir Galatasaraylıyım.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

boraman, yazimdada belirttigm gibi hangi takimi tuttugunun onemi yok.
onemli olan herseyde oldugu gibi spordada iyi yonetilmiyoruz