24 Nisan 2010 Cumartesi

topal kaç milyon euro?

ispanyadaki valenciaya en yakin gazete olarak bilinen superdeporte ilk sayfasina yine  sur manset haber olarak koymus mehmet topali. galatasarayin 4 milyon euroluk teklifi reddettigini belirtmisler, daha onceki yazimda galatasarayin ulkedeki en kotu oyuncu satma politikasina sahip olan klup oldugundan bahsetmistim (yazi icin tiklayin). fakat sunuda belitmek gerekir ki, anadolu kluplerinin yildizi biraz parlayan futbolculara 5 milyon eurolardan baslayan fiyat cekmelerinden sonra galatasaray hali hazirda genc yasina ragmen milli takim tecrubesi olan ve kim ne derse desin galatasarayin banko oyuncularindan birini 4 milyon euroya satmasi abesle istigal olurdu.
 bir noktaya daha ilginizi cekmek isterim, avrupa klupleri dunyadaki en saglam butcelere, ekonomik yapiya, yatirimlara sahip olan klupler, hicbir kita onlarla bas edebilecek boyutta degil, eger amerika futbolu kesfedemezse bu boyle sonsuza dek gidecek.. son yasanan kriz ne kadar sirketleri, kurumlari, esnafi, vatandasi negatif yonde etkilediyse, bu durum futbol kluplerini tam tersi sekilde pozitif olarak etkiledi, bunu avantaja ceviren bir cok klup kasasini hatiri sayilir sekilde doldurmayi basardi.
  valencia klubu bir iki yil oncesine kadar mali krizi en siddetli sekilde hisseden kluplerin basinda geliyordu la ligada. david villa ve silvaya gelen astranomik transfer tekliflerine ragmen kuculup, maliyetleri kisip alt yapiya yonelen klup olmayi degil, kaliteli oyunculari kadrolarinda barindirarak, kaliteli takviyeler yaparak takima basari kazandirarak buyumeyi sectiler. buradan yola cikarak arjantinden banegayi kadrolarina 18 milyon euroya kattilarki banega hemen her maçta forma giymesine rağmen çok ortalama top oynuyor. hiç bir ışık vermiyor ilerisi için..
 arjantin, brezilya, balkanlardan futbolcu sağanağı yaşanıyor avrupa klüplerine. bu ülkedeki isimler zirve liglerin tepesine oynuyan klüplere gelirken, son oynadıkları klüplerin kasalarını dolduruyorken, sıra türkiyeye geldiğinde ceplerine akrep giriyor yöneticilerin.. ya biz pazarlıyamıyoruz ligimizi, futbolcularımızı yada daha kötü şeyler dönüyor futbol piyasasında.. bugün baneganın bilmem kaç milyon euroya riske giren klüp olmuş mehmet topal için sadaka denebilecek bir meblağ ile geliyor galatasarayın kapısına. arda neden satılmıyor diye düsünüyorsunuz, astranomik bir rakam gelse satmıyacakmı galatasaray futbolcusunu.. o yüzdendirki emreler, okanlar,hakanlar,tuncaylar sözleşmesi bitince çıkabiliyor edirneden yukarıya..
millete şapur,şupur bize yarabbi şükür

Hiç yorum yok: