1 Nisan 2010 Perşembe

10u ozledik

Yildirim demiroen evlat riza calimbayi gonderip yerine fransiz tiganayi getirdiginde besiktaslilari bir heyecan sariyor, bunun en buyuk nedeni tigananin genclere verdigi onem, bu tabi sadece bir laf degil, gunumuzde cogu teknik direktor icin kullanilir bu tabir, fakat tigananin cvsinde henry ve trezeguet yazinca isler degisiyor.. acaba diyoruz bizdende yeni aliler feyyazlar,sergenler, nihatlar cikarmi.. cikmisti cunku, var oyle bir gecmisimiz,kulturumuz.. fransiz adam geldikten sonraki sezon basi ortasahaya transfer istiyor ve isvicrenin basel takimindaki arjantinli yakisikli delgadoyu istiyor, taraftar delgado ismini duyunca heyecanlaniyor, adam arjantinli baselin on numarasi ve henuz 23 yasinda gectigimiz sezon uefa kupasinin gol krali ve isvicrede oynadigi 113 macta 53 gol atmis orta saha mevkisine ragmen... tabii baseli takip eden var etmeyen var biraz uazk bizim ligimize, aciyoruz youtube'u arama kutusuna matias delgado yaziyoruz aman allahim o goller, calimlar, frikikler,surat veriyoruz puanini 10 uzerinden 10... bu puanlama forma numarasinada yansiyor delgado sirtina geciriyor 10 numarali formayi daha o zaman 10.5 tabiri yok kelime dagarcimizda tabii... delgado hazirlik maclarinda forma giymeye basliyor, herkese oldugu gibi bir deneme suresi veriyoruz, taraftar akilli tabii,adaptasyon, uyum, takim ici arkadaslik, dil sorunu, hava degisimi kavramlarini dibine kadar biliyor.. delagadonun akabinde yonetim kombine bilet satislarini yeterli bulmuyor hatta gelmis gecmis en kotu forma satisi ve kombine satisi yapildigi soyleniyor bu durumda birde ricardinho bombasi patliyor, aman allahim delgadoyu bosver ricardinho'ya gel hesabi millet birakiyor delgadoyu, hucum ediyor brezilyaliya... tum sezon delgadomu?ricardinhomu? sorulariyla ve turkiye kupasiyla tamalaniyor..delgado 36 macta 13 gol atiyor atmasinada saha ici oyun liderligini ricardinhodan alamiyor, basin ve taraftarin baskisiyla.. ustu kapali vur kac taktigi uygulaniyor, basin koskaca ricardinho dururken delgadoda neyin nesiymis efendim tavirlarinda...
tiganaya sezon sonu yol veriliyor ve diger evlat ertugrul saglama kucak aciliyor.. ertugrul saglam ricardiho ve delgadonun ustune sporting lisbondan silili telloyu gosteriyor sol bek icin.. taraftar ibrahim uzulmezin bu sefer yedek klubesine hapsolacagini dusunurken bizim tello dogan gorunumlu sahin cikiyor ve 10 numarali pozisyona goz dikiyor... bataga dorduncu misali.. ertugrul saglam o sezon delgadoya saha ici liderligi degil ama her turlu pozisyonda yer acmaya calisti. delgado yeri geldi sag acik oldu yeri geldi sol acik oldu,sampiyonlar ligi macinda defansif ortasaha oldu, lig macinda forveti ikiledi.. sezon sonu delgado besiktasta simdiye kadarki kariyer rekorunu kirdi 49 macta 21 gol... fakat elde ne kupa var ne madalya, bosa gecirilen bir sezon...
yonetim bu sefer ertugrula kapiyi gostermedi istikrar abidesiyiz ayagina, taraftar adamligini sevmisti ertugrulun cunku, takimdan ricardinho gonderildi yerinede transfer yapilmadi..sadece bir hatirlatma ibrahim uzulmezin yedeksiz gecirdigi sezondur 2007/2008..

buyuk umutlarla baslayan 2008/2009 sezonuna delgado firtina gibi baslamistir..ibrahimlerin terlik kavgasi  sonrasi takim kaptanligina getirilmis ve sorumlulugu iki kat artmistir. ilk maclarda yaptigi asistler, attigi gollerle taraftara buyuk umut vermisti.. ilk 11 haftada attigi 4 golle besiktasin zirve yuruyusunde buyuk katki saglamis fakat  avrupada metaliste karsi alinan agir yenilgi sonrasi ertugrul saglamla yollar ayrilmis, delgadoya tekrar oyun icinde bir kimlik bulunmaya calisilmistir yeni patron  denizli tarafindan.. besiktas devre arasinda denizlinin istegi  uzerine ortasahaya iki takviye yamistir, bu isimler sezon sonu sampiyonlugu getirecek iki isim yusuf simsek ve fabian ernst idi, fakat delgadoya oyun icinde liderligi bir turlu guvenip verememis, belkide en ona en cok ihtiyaci oldugu anda delgadonun sakatligi gelmistir. delgado tum sezon boyunca sadece 24 mac giymis ve bu rakamda besiktasta en istikrarsiz sezonu olmustur.. delgado ligde toplam 15 mac kacirmasina ragmen 8 gol atmayi basarmistir.sezonun son macinda onu denizlinin yaninda elinde besiktas bayragi ve cocuk gibi sevincli ve sabirsiz gormek ayri bir duyguydu elbette.. sezon sonu kupayi kaptan delgado kaldirdi..
  daha sonra ameliyat olup olmiyacagi tartisildi, barcelonaya gidip orada agir bir operasyon gecirdi, o gunlerde hep yalnizliktan sikayetci oldu, kimsenin arayip sormadigindan yakindi.. oysa o besiktasi kendi oz klubu gibi sevmis maclara igne ile cikmisti, bu belkide cogu yabancinin goze almiyacagi bir fedakarlikti..
 medya sezonu kapattigi soylenen delgadonun yerine adaylari gazetelerde boy boy manset yaparken delgado ocak ayinda sahadayim diyordu.. denizli 10.5 numara bir futbolcu alicaz deyince medya deco, van der vaart, quaresma,buanetto,dos santos isimlerini on plana cikardi, fakat gunler ilerledikce besiktastan beklenen transfer haberi bir turlu gelmiyordu.. sezon basi mehmet topuzun adeta elimizin icinden alinmasi ve beklenen transferin gelmemesi taraftarin umutsuzluga dusmesine ve ofkelenmemize neden oluyordu, transferin son gunu sapkadan 8 milyon euroya tabata cikinca taraftarin ofkesi ikiye katlandi... nasil olurduda anadolunun siradan bir oyuncusuna 8 ... verilirdi, eldeki delgado sozlesmesi bu sefer sorun oldu, yabanci kisitlamasindan dolayi delgadonun sozlesmesi dondurlmasi gerekiyordu fakat tabata transferindeki comert baskan gitmis eli siki baskan moduna gecmisti.. delgadoya yillik ucretinin yarisini teklif ettiler tabiiki red etti delgado, sonucta partide yada kumsalda sakatlanmamisti, besiktas formasiyla sakatlanmisti..
  sozlesmesini dondurdular dondurmasinada delgado dedigi gibi ocak ayinda dondu.. fakat bunu medyadan gizlemeye calistilar, eldeki yabancilardan tabata haric herkes catir catir oynuyordu, tabata gonderilse bir deprem daha olacakti camiada... delgadoya once sakat etiketi vurdular sonra kiralamaya calistilar ve herseyi ellerine yuzlerine bulastirdilar.. medya ve taraftar yemedi.. yonetim sorunu cozemedi ve delgadonun sozlesmesini bir alti ay daha dondurdular.. o simdi idmanlara cikiyor takimiyla beraber.. besiktas ise tarihinin en kisir gunlerine geciriyor.. yukarida verdigim istatisklere gore delgadonun sezon ortalamasi  24 mac 10 gol.. yani bu adamin olusu 10 gol atiyor bir o kadarda asist ve gol pozisyonu hazirliyor..
  sezon sonu ne yapilip edilsin bu adama gore bir oyun sablonu olusturulsun ve taraftar zevkle arjantli matias delgadosunu izlesin.. biz 10.5 falan degil 10'u istiyoruz..

Hiç yorum yok: