21 Nisan 2010 Çarşamba

arda turan balonu

Arda turan bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yeteneklerden sözüne iki yıl öncesine kadar katılıyordum, bugünden sonra arda benim için bu ülkenin şişirdiği en büyük balon olacaktır.
Euro 2008 de en büyük yeteneklerden biri olarak gösterildi milli takımımızın henüz 20 yaşındaydı o zamanlar ne kaptandı nede 10 numaralı formayı giymeye başlamıştı, ne zamanki galatasaray takımı ona bu büyük sorumlulukaları verdi, arda bu yükün altında ezilmeye, erimeye başladı.. taraftarlar onu ciddi ciddi messiyle kıyaslıyorlardı, şaka falan değil evet resmen bunu yapıyorlardı.. peki arda hangi büyük maçta takımını sırtladı galibiyeti getirdi, takımını bir lider edasıyla yönetti, bilen varsa yazsın bilelim. Bana göre hiçbir maçta, hep bekledik oldu olacaktır dedik, arda bugün caneri idmanda yumruklamış.. inanamadım, bu hafta ligin lideriyle karşılaşacaklar, şampiyonlar ligi için son şansları, arda takımını motive etmesi, takımının üzerinden baskıyı alması gerektiği yerde takım arkadaşını yumrukluyor, daha çok kaos yaratıyor. canerin ağzını kan içinde bırakıyor ve yetmemiş gibi hala üstüne gidip birkaç tane daha vurmak istiyor… o yumrukladığı adam ardanın en iyi arkadaşlarından yıllarca alt milli takımlarda beraber oynadığı arkadaşı.. tıpkı semih gibi, onun içinde abim gibi severim milli takımda en yakın arkadaşım diyordu, onuda ali samiyende yumruklamıştı… ardanın gittiği yol doğru yol değil, onu zirveye taşıyacak yol hiç değil.. daha geçen hafta kendi taraftarı ıslıkladı protesto etti kendisini ali samiyende, hani kendimi yatak odamdaki kadar rahat hissidiyorum dediği yerde, arda beni yatak odamda kimse ıslıklamadı, protesto hiç etmedi! Geçenlerde borges müthiş bir yazı yazdı arda hakkında herkesin okumasını tavsiye ederim. Arda hep ağlıyor benim üstüme çok geliyorlar, eleştiriyorlar.. git bakalım avrupaya sudan çıkmış balığa dönmüyormusun, senin yeteneklerinin 5 mislisi emre abinde vardı hani üstüne yürümeye çalıştığın! O gitti hemde dünyanın en büyüklerinden birine gitti, ronaldoya vieriye ara pası attı bak bakalım onun kariyerine neymiş ne olmuş.. tuncay vardı fenerbahçenin kalbi, adam senin gibi değildi sahada basmadık yer bırakmıyoru, takımda en sevilen adamdı, şampiyonluklar kazandırdı öyle gitti avrupaya, bizim baloncu yazarlar arsenal,manchester, liverpoola gidecek derken o middlesbrougha gitti! O takım küme düştü stoke citye gitti hala ilk 11 deki yeri garanti değil.. türkiyedeki en çok eleştirilen adam olan hakan şükür gol rekorları kırarak gittiği avrupaya, hüsranla döndü.. ama o takımının abisiydi,kaptanıydı, lideriydi, senin yaptıkların onunkini yanında sadece ‘’komik kalır’’.
   Seni bu yücelten taraftar gün gelir yaka paça takımdan atılmanı sağlar.. sen iyisimi güzel kız arkadaşını al, son model arbana bin, boğaza nazır köşküne git buzlu badem ye…hani hep ballandırdığın yaşamını yaşa..o maça belediye otobüsüyle gelen, aksam yemeği simit olan, 2 odalı evinin kirasını zar zor veren adam benim gözümde daha büyük senden…

Hiç yorum yok: