30 Haziran 2010 Çarşamba

RONALDONUN TUKURUGU

kagit uzerinde ispanyanin favori oldugu karsilasmadan yara almadan cikti ispanyollar,  kolay oldumu derseniz bence olmadi, almeidanin skor 0-0 ken vurdugu kafa iceri girse suan portekizi  konusuyor olabilirdik, gunumuz futbolu kuvvetsiz futbolcuyu artik kabullenmiyor, en buyuk futbolcular sakatliktan ciktiktan sonra tam formuna kavusana kadarki surecte siritiyor. ispanyada torres resmen dokuldu, her aldigi topu kaybetti, bos kosulari yapamadi, suratini kaybetmis, gayet siradan bir oyuncuya donusmus o ozel forvet oyuncusu..  bunda tabiki o dizindeki kronik sakatlik buyuk faktor, o oyundan ciktiktan ve llorente girdikten sonra villa gol sorumlulugunun kendisinde oldugunun bilincindeydi, o da muthis bir sut cikardi kaleci zor cikardi, hemen ardindan buyucu iniesta kaleciyle karsi karsiya birakti villayi o da ikinci seferde tavana asti golunu..
  ben david villa kadar hem yetenekli hem de efendi, mazlum bir adam bilmiyorum, portekizli cirkef adam ricardo costa mac boyunca ana avrat kufurler etti, tekmeler savurdu, itti kakti, david villa agzini acmadi yurudu devam etti, cogu adam en azindan sozlu olarak kendini savunurdu onu bile yapmadi villa, hatta costa her pozisyondan sonra ona bagirip cagirirken her o kucuk emrah gibi costaya bakip ozur diler gibi mimiklerde bulunuyordu, pes dedim. buyuk topcusun villa..
  bir parantez ramos ve villaya, bugun dikktat ettim villa ve ramos devamli olarak cizgide hep ayni hizada durdular, fakat villa ve ramosun gorevleri tamamen degisik, villa sol acikta topu her aldiginda iceri kat ederek ilerliyor daha sonra verkaclarla kendine sut pozisyonu hazirliyor ya da topu xavi ve iniestaya aktararak set hucumunu baslatiyor, ramos ise tam tersine topu aldiginda cizgiden inip iceri kesiyordu tabii uzak forvet villa oldugu icin oda bu arada ceza sahasinda pozisyonunu almis oluyordu. ramosun ortalarini gelistirdigini soylemezsek ayip etmis oluruz, yeni bir vurus stili gelistirmis, beckham ve pires karisimi birsey gibi duruyor, temposunu zaten bildiginiz gibi.. ispanyayi ozel yapan adamlarin basinda geliyor bu hucumcu bek. llorentenin oyuna girisi cok anlamliydi, bazilari yanlis oldugunu, ispanyanin gobekten gelerek  gol attigini one surmus.. bugun ramos en az 10 adet orta yapti torres bir turlu vuramadi, llorente girdikten bir dakika sonra ramosun yaptigi ortayla golu buluyordu, olmadi, hemen bes dakika sonra bir kez daha yukseldi kafayi vurdu bu kez bir parmak farkla top auta cikti, bunlarin disinda puyolun zaman zaman attigi uzun toplari kafaya cikip alip yanindaki arkadaslarina servis edip topun devamli olarak ispanyada kalmasini sagladi, bence torresten cok cok faydali oldu..
  ronaldo portekiz milli takimi bir turlu olmuyor sadece ronaldo degil ne simao sabrosa nede deco istenen verimi bir turlu veremedi o portekiz milli takimina, figo ve arkadaslari cok daha iz birakan futbol oynuyorlardi bu tunuvalarda, ronaldonun bencillikleri ve saha icindeki  kaprisleri diger oyunculari kotu anlamda etkilememesi imkansiz. devamli el kol hareketleriyle isyan eden tavri vardi bugun sahada, bakti bi cacik olmiyacak maci ceviremiyecekler o da reklam amacli  sov icerikli hareketlerini yapmak istedi, hos son yarim saatte iki kez top geldi kendisine o da birinde artistik hareketini yapabildi genc kizlarin sevgisini kazanip, onca hayranlarinin umitlerini bosa cikarmamis oldu, inanin bugun dunyada bir cok futboldan anlamayan insan bu tur hareketler karsisinda futbolculari inanilmaz seviyor, bunlarin %85 lik kismini bayanlarin olusturdugu bir gercek var. ronaldo mac sonu kendisini ceken kameraya dogru tukurmesi sonra yarim saniye suren yavsak yavsa gulumsemesi kendisine yakisan bir hareket oldu, bu tukurugu goren kizlar ona hala hayranmi arastirmak lazim...

2 yorum:

AcıbadeM dedi ki...

Farkeden oldu mu diye merak etmiştim ben de. Maç sonunda resmen yere değil, kameramanın üzerine doğru tükürdü.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

@acibadem gorulmeyecek kadar ufak birsey degil bana gore, bu adamin hereyi goz onunde ve ronaldo bunun farkinda, orada artistik bir hareket falan yaptigini zannediyordu muhtemelen, fakat bana ve benimle izleyen hatunlara gore igrencti, varsin ronaldo ve yasam koclari dusunsun gerisini..