12 Haziran 2010 Cumartesi

FRANSA URUGUAY

sabahin korunde mac izlemek ile oglen izlemek arasinda siyahla beyaz kadar fark var, oglen basliyan macta o lanet olasi vuvuzela belasini sanki kulagimin icerisinde caliyorlar gibi hissettim, sabah  duymamistim bile sesini. isin garibi o lanet olasi seyi 90 dakika boyunca durmadan calmalari, skor ne olursa olsun, gol olsun, kart olsun fark etmiyor onlar icin, buyuk bir istikrar ile caliyorlar, digiturk tribunden gelen toplu kufurler oldugunda tribunun sesini kisabiliyor bari bu imkan verilse bizlere..  en azindan isteyen sesinin kisabilse sihirli bir tusla..
  gelelim maca, fransa 2000 den sonra ayni tas ayni hamam, zidanenin bu takimdaki etkinligini anlatmaya gerek yok ama, toulalan ne viera nede makalele olabilir, ribery piresin yaptigi islerin yarisini yapamiyor, henry yedekte belkide o elin cezasini cekiyor, benzama plajada birakilmis, gourcoufftan zidane olmaz, nasri bu kadroda nasil olmaz? govou ve anelka sistemsizlik icinde birakilmislar gibi, ne oynadigini bilmeyen bir fransa vardi sahada, ben bir tek patrice evrayi begendim hatta fazlasiyla, abidalin arkadaki saglam durusu onun ileri cikmasina imkan sagladi o da hic durmadan gitti geldi, orta yapti, faul aldi, iki kisiyi gecip paslarda isabeti buldu fakat final paslari hic istenilen yerlere gitmedi.  bunda govou, ribery, anelka, gourcouffun  formsuz olmalarina bagliyabiliriz.
  uruguay hic olmazsa ne yapacagini biliyor gibi gozuktu, kaleci dahil 9 kisi defans yaptilar, ileride surez ve forlan  yalniz birakildilar, arkadan sisirilen toplara suarez ve forlan cikti ve topu tutup  zaman  kazanip diger arkadaslarinin hucum bolgesine cikmalarini beklediler. bu taktik macin buyuk bir bolumunde isledi, ikinci yari forlanin ceza sahasi icinde kacirdigi gol macin kaderini belirledi...
  macin yildizi uruguaydan forlan secilmis, bana gore defansta hatasiz oynayan lugano oldu, hem defansta takima liderlik etti hem fransiz oyuncularla mac boyunca itisti kakisti, tum aksiyonlarin icinde bulundu.
   grupta puanlar esit herkesin sansi esit, kirilma maci uruguay guney afrika olur, kazanan ikinci ligi buyuk olcude garantiler, beraberlik durumunda son maclar nefes keser.  fransanin hucumda mutlaka alternatiflerini cogaltmasi gerekli, ribery ve gourcuffun kisisel yetenekleriyle gol bulmak gibi bir hucum planlari var buda takim olma olgusunu calmis fransadan.. daha kollektif  bir hucum planlari olmasi sart, yoksa isleri cok zor, birde orta sahada inanilmaz basit toplar kaybettiler bu hatalar baslarina meksika karsisinda is acabilir..

Hiç yorum yok: