18 Haziran 2010 Cuma

DUNYA KUPASI

guney kore yunanistan karslasmasinda asya ekibi oyunun tamamini forse edince korenin arjantine ariza cikarabilecegini dusunmustum acikcasi, en azindan kafa kafaya bir oyun ve tek farkli bir arjantin galibiyeti bekliyordum kendi adima. ama sunu atlamiyalim arjantinde bir maradona gercegi mevcud, sahadaki oyuncularin cogunun idolu, kahramani, herseyi  klubedeki o sakalli, kisa boylu, gobekli adam. bonservisleri milyon eurolarda olsa o klubedeki adam icin  herseyi yapmaya hazirlar. maradona bugun takimina oynattigi futbolla arjantinin kendine olan guvenini geri getirmistir, ugruna sezonun en formda golcusunu klubeye gonderme cesaret gostermis, o oynattigi higuain 3 gol birden sallamis, takimin beyni ve lideri olan verou yanina cekmis..
 bugun herkes messinin uzerine yogunlasmisken macin yildizi higuain oldu, bu bir taktikmiydi bilemiyorum, sansmiydi tartisilir, ama bir gercek var higuain olmasa bir baskasi cikip o golleri atacakti, arjantin koreyi tam anlamiyla sahadan sildi. kore oyle az bir takim degil, en azindan taktik bir disiplinleri var, ama bugun arjantine karsi direnemediler bile.. demicheslisin hatasi bir uyariydi tanridan maradonaya! defansa fazla is dusmedi, dustugunde de guven vermedilar, bu anlamda ilerleyen maclarda zanetti ve cambiassoyu arayabilirler.
  arjantinin son maci yunanistan ile, komsu bugun hakem destegiyle ve nijeryanin zeytinburnu cocuklari sayesinde kazandi.. nijerya kazancagi maci kendi elleriyle yunanistana hediye etti, 10 kisi kalmalarina ragmen yakaladiklari firsatlari gole cevirseler fark olacak maci komsuya ikram ettiler. sahada herkesin dikkatini nijeryanin kalecisi  Vincent ENYEAMA cekmistir. hapoel tel avivde oynayan bu jaguar gorunumlu kaleci 28 yasinda, kalecilerin 27-28 den sonra zirve yapmaya basladigini dusunursek enyeama bu sene israilden daha batiya dogru ev bakmaya baslar. ulkemizde suleymanu gibi kalecilerin bal kaymak yedigini dusunursek, enyeama ligimizin kaleci kalitesini arttirir. 
 kore nijerya maci koreliler icin gruptan cikma, nijeryalilar icin kendini gosterme maci, korenin bu maci kazanacagini dusunuyorum, nijerya bu sene tecrubesizliginin cezasini cekti, turnuva oncesi onlardan en azindan ikinci tur bekliyordum, en azindan dunya futboluna bir kaleci kazandirdilar..

Hiç yorum yok: