16 Ağustos 2010 Pazartesi

GELECEGIN YILDIZLARI#2

Gelecegin yildizlari adli yazi dizimize Turkiye Ligiyle devam etmek istiyorum, Bastan nasil bir siniflandirma yaptigimi soyle acikliyim cogu Futbolseverin bilmedigi yada bildigi fakat uzerine daha cok koyabilecek Futbolculari ele alicaz..
  ilk basta gectigimiz sezon sonu hakkinda yazdigim Emenikeyle basliycaz,  Bir onceki yaziyi surdan okuyabilirsiniz..
 Emanuel Emenike:  Gectigimiz sezon bank Asyada en cok goze carpan oyunculardan bir tanesiydi, Karabukun Super Lig yuruyusunde onun cok emegi var,  Gectigimiz sezon 31 macta 24 gol atti, bu senede Karabukun en buyuk gol silahi durumunda, sezonun acilis macinda Manisaspora golunude atti, sezona golle baslamasi onun moralini yukselticektir,  attigi golde klasik bir Emenike goluydu diyebiliriz, zaten guclu bir Vucuda sahip bir oyuncu, bu gucune birde inatci futbolunu eklediginde yikilmayan bir golcu kimligine kavusuyor yaptigi son gol vurusu super ligimizde cok goremedigimiz turden guzellikte.. Ben bu sene onun rahat bir sekilde cift haneli gol sayisina ulasacagina inaniyorum,   daha sonrasi Bir trabzon yada kayseri gibi ligin taninmis isimlerine  yonelen Guclu bir Anadolu ekibinin kadrosuna katacaginma inaniyorum..Tabi Karabukte ordan hatiri sayilir bir para kazanacaktir, gecen sene 100.000 euroya bonservisinin alindiginida belirtelim...

  Muhammet Demir: Kendisini cogu futbolsever alt yas milli takimlarimizdan biliyor orada gosterdigi performansla bir cok avrupali Scoutun goz hapsine girmis durumda, Eger Bursaspor elindeki Sercan, Volkan, Ozan uclusunden birisini satarsa yerine dusunulen ilk isim elbetteki Altyapilarindan yetistirdikleri Muhammet Demir, Sezon oncesi Hazirlik kampinda attigi ve attirdigi gollerle bir kez daha kendisini kanitladi, eger bu sene Ertugrul hoca ona hakki olan formayi verirse Muhammet ligde Sercan'dan daha cok konusulacaktir.. Son vuruslari cok sakin ve isabetli, sercan abisi gibi suratli, uzak forvet gorevini yapabilecek fizige, surate, ve teknige sahip. Alt Yas milli takimlarinda Torres vari merkez Santrafor oynuyor fakat kesinlikle Pivot santrafor degil, ben onun uzak forvet oynadigi halde yildiz bir isim olacagina inaniyorum Bursasporunda bu duzende yildizlar cikattigini dusunursek Muhammet icin buyuk sans  Bursaspor. Sampiyonlar liginde forma sansi bulursa 3 buyukleri gormeden Avrupayi gorebilir bizden soylemesi..

Necip uysal: Gectigimiz yil Sergenin Calistirdigi A2 takiminin yildizi hatta Sergen Turkiye kupasi kadrosuna isminin  yazilmadigini gorunce Cilgina donmus ve A2 takimini biraktigini aciklamisti. O Necip daha sonra cok konusulmaya merak edilmeye baslandi, Taraftar ve Medya Mustafa Hocaya resmen baski uyguladi ve Turk futbolu  zorlada olsa cagdas ortasaha oyuncusuna kavustu, oynadigi tum maclarda soguk kanliligi ve teknigi ile kendisini izliyenleri hayran birakti,  sezon sonunda Mustafa Hocanin ayrilmasi Schusterin gelmesiyle Necip tekrar klubeye oturmaya basladi fakat forma sansi buldugu anda sirtindan cikarmadi, Plzen macini Quaresmayla beraber cevirdiler,  Tipik bir Ibrahim Uzulmez  inadi var ondada.. Gelen Hoca ilk zamanlar  oynatmasada oynatmaya basladigi anda elini kolunu bagliyor, cunku sahada basmadik yer birakmiyor,  enerji, hirs, teknik, surat ve kondisyon tek vucutta toplanmis bir oyuncudan bahsediyoruz.. Milli takimda Selcuk Sahini ve Aurelioyu forma sansi buldugu anda kadronun disina itecektir, Hiddinkin sevdigi  modern ortasaha tipi bir oyuncu oldugunu rahatlikla soyleyebiliriz, Ben Necipin bu sene Besiktasin degisilmez ismi olacagini ve en fazla bir kac yil icinde Avrupanin buyuk bir takiminda oynayacagini dusunuyorum.

ISmael Sosa:  Onu buraya yazmamdaki amac Turkiye Futbolunda bir  kliseyi kirdigimiz icindir, Yillarca yasli yabancilarin son duragi olarak benimsedikleri ulkemiz yoneticilerinin en buyuk mazereti Genc oyunculari istesekte onlar gelmiyor, Bize cok buyuk meblaglara magoluyor vs.. bu gibi kavram soylemleri artik kullanana bak Ismael Sosa diyerek ornek verebilecez demekki isteyen Arjantinde taninmis gelecek vaadeden bir genc yetenegi Gaziantepe kadar getirebiliyormus, arjantinde Boca Juniorsa, River Plate'e karsi golleri var zaten onunda taninan bir isim olmasi bununla ilintili,  Real madridin Higuaini nasil transfer edildigini duymussunuzdur onlar iyi kura cektiler.. Eger Gaziantep Ismael Sosayi parlatip Avrupaya transfer edebilirse anadolu kluplerinden buna benzer hamleler izleyebilriz onumuzdeki senelerde, Ismael sosaya gelince En buyuk ozelligi gol vuruslarindaki ustaligi, O celimsiz vucuduna ragmen suratli, Super ligin sertligine alisirsa oda gollerde cift haneli rakamlari gorur, en buyuk sorunu ise ayaginda topu cok tutmasi, sakatlanmaya yatkin bir oyuncu..
onun disinda cok buyuk bir transfer oldugunu soyleyebilirim..

 Gelecegin yildizlarina tekrar devam edecegiz, devami sonra...

Hiç yorum yok: