29 Aralık 2008 Pazartesi

Why You Walk Alone??

dün akşam oynanan maç benim için 2 ayrı önem taşıyordu. 1 incisi liverpool kazanırsa premiere ligin ilk devresini lider bitirecekti. bunuda newcastle united karşısında 5 gollü bir galibiyet alarak başardılar üstüne birde takipçileri chealsea fulham deplasmanında berabere kalınca iyice rahatladılar. diğer önemi ise newcastle lı michael owen.

bazı adamlar bir klüp için yaratılmıştır. klübün veya, futbolcunun adı geçtiğinde birbirleriyle anılırlar.klübün bayrak adamıdır bunlar. romanın tottisi, madridin raul ü, juve nin del pierosu,milanın maldinisi gibi.

boynuz kulağı geçer misali
michael owenda liverpool için yaratılmıştı. şimdi kalkıp bu adamın geçmişini anlatmaya kalksam ayrı bir blog konusu olur. fakat kimse onun topla olan müthiş süratini, fransa 98 de arjantine 19 yaşında attığı golü unutamaz.97-98,98-99 da ingiltere premiere lig gol kralı olduğunu hatırlarız. aynı 99 senesinde yılın futbolcusu olduğunda henüz daha 20 yaşındaydı. çoğu 30 lu yaşlarındaki iyi futbolcuların hayalini bile kuramadığı şeyleri o daha 20 yaşında yaşamıştı.
liverpool tribünlerinin bayrak adamıydı herkes onun önderliğinde şampiyon olmanın hayalini kuruyordu liverpool da oynadığı 216 maçta 168 gol gol gibi önemli bir rakamı yakalamıştı. fakat 2004 yılı geldiğinde liverpool maddi sıkıntı içine düşmüştü ve acil maddi desteğe ihtiyaçları vardı. takımda en çok para yapacak oyuncu owen dı ve o sene real madride olaylı bir şekilde 39 milyon euroya satılmıştı. liverpoolun sanki kalbini sökmüştü real madrid. taraftarlar şaşkındı biz bile tv den izlediğimiz bu adamı yakıştıramamıştık ispanyollara. liverpool sanki yetim kalmıştı.
yıldızlar topluluğu madridzaten owenda hiçbir zaman madridde eski owen olamamıştı. la liganın oyun stiline bir türlü ayak uyduramamıştı. madrid tinde madrid olduğu senelerdi o günler kadrosunda ronaldo raul gibi gol makinaları bulunuyordu.madridin zengin traftarları ise hep üvey evlat muamelesi yapmıştı bu küçük ingilize. madrid serüveni uzun sürmedi 1 yıl sonra yuvasınamı dönecek derken newcastle ın yolunu tuttu.gurur yapmıştı owen para için satılmasını bir türlü hazmedememişti. liverpool ise owendan gelen parayla rahatlamış altyapısından gelen gerardla müthiş bir ivme kazanmıştı. owendan boşalan lider oyuncu rolüne bu adam soyunmuştu. ve liverpool tribünleri daha farklı izliyordu bu adamı. vurduğu topların sesleri tribünleri inletiyordu, müthiş hırsıyla dikkat çekmeyi başarmıştı gerard. tribünler artık ondan bir kupa bekliyordu ve bunu da fazla beklemediler 2005 yılında o müthiş milan-liverpool finaliyle gerard tribünlerine dünyanın en prestijli kupasını getimişti istanbuldan.o artık gerçek bir liverpool efsanesiydi.

owensız bir kupa töreni
liverpool tribünlerinin artık kaptanlarından tek bir isteği var oda 18 yıldan beri bir türlü kazanamadıkları premier lig şampiyonluğu.newcastle maçıyla beraber bu arzuları dahada arttı. ve owen ında sezon sonu sözleşmesi bitiyor şimdiden fısıldaşmalar başladı ingilterede ''owen dönecekmi?''diye. eğer owenda geri dönerse o müthiş owen, gerard,torres üçlüsü avrupanın en korkulu hücum gücü haline gelir. liverpool taraftarı owena kucak açmış durumda ve sabırsızlıkla bekliyorlar son kararını . owen da aid olduğu yere geri dönüp o çok sevdiği formayla şampiyon olmak istiyordur.
2003 yılında kazandıkları worthington kupası

Hiç yorum yok: