26 Aralık 2008 Cuma

Kimler Geldi Geçti?

yıllarca dövündük durduk neden ülkemize gerçek yıldızlar genç yaşlarında gelmiyor diye peki gelenlere neler oldu hiç bunu araştıran soran oldumu
bu resimde gördüğünüz tüm adamlar avrupadan ülkemize yirmili yaşlarında geldi ki hepsi oynadığı takımların aslarıydı anelka psg den nouma o yıl uefa da yarı final oynamış lens tan appiah şampiyonluğa koşan juve den carew ispanyanın o yıllarda avrupada fırtına gibi esen valenciadan gelmişti. peki sonra ne oldu, anelka fenerbahçeli bir grup futbolcu tarafından devamlı dışlandı. zaten yapı olarak duygusal olan bu adam iyice içine kapandı. fenerbahçede son maçı denizli maçıydı hani şu meşhur şampiyonluk maçı orada bile yedekti bu avrupanın gol makinesi. sonra ayrıldı sessiz sakin bu diyardan şuan ise 14 golle premiere ligde gol kralı en yakın takipçisi ile arasında 5 gol var. carew beşiktaşa geldiğinde herkes ayağa kalktı işte beşiktaşın aradığı yırtıcı forvet diye. ligin başlamasıyla beraber carew de esmeye başladı türk stoperlerinin boy dezavantajını iyi kullandı ve golleri gelmeye başladı. adam daha yarım sezon oynadı avrupanın tekrar gözüne girdi lyon un iki üç teklifinden sonra bizim para sevdalı yöneticilerimizin klasik sözleri gelmeyede başladı '' eğer klübün menfaatleri doğrultusunda bir teklif gelirse neden olmasın'' tabii herkes anladı işin nereye varacağını bu adamda uçup gitti. şimdi aston villanın gözbebeği.
appiah juventustan banko oynayan bir adam olarak alındı ve gerçektende aurelio yla ikisi müthiş bir ikili oldular. şampiyonlar liginde gösterdikleri müthiş performanslar onlarıda her iyi futbolcu gibi gözde haline getirdi. appiah gitmek istiyordu fakat aziz yıldırım ve yönetimi şiddetle karşı çıkıyordu. schalke iyice bastırmaya başladı ve appiahın kafasını karıştırmayı başardı. ama malesef ne almanlara nede bize bi yararı olmadı daha sonra. anelka ve carew gibi şanslı değildi appiah. aylarca tek başına idman yaptı ama kimsenin anlıyamadığı bir sakatlık peşini bırakmıyordu. arada bir ganadan net olmayan haberler geliyor bu maçta milli takımda oynadı diye ama kimse göremedi onu 2 yıldan beri teşil sahalarda. nouma fransadan geldiğinde kimse bu adamın ilah olucağına inanmazdı belki yukardaki üç isim kadar da geçmişi yoktu fakat öyle bir karakteri vardıki türkiyedeki tüm futbolu sevenlerin sevglisi olmuştu.sahada inanılmaz agresif ama saha dışında sanki bir melek. 4 yıl süreyle (arada bir sezonu yurtdışında geçirdi)beşiktasta el üstünde tutuldu. ve bir maçta yaptığı hareket nedeniyle çok ta adil olmayan bir ceza geldi ve beşiktaş yönetimi bu adamı göndererek vefasızlıkların en büyüklerinden birini yaptı. daha sonra hiçbir zaman eski nouma olmadı belki olamadı. onuda sahalarda izleme hakkımız elimizden alındı..
bu isimler gibi les ferdinand, ortega, ribery, aurelio,geremi.. ve daha birçok ismi sayabiliriz. .
türkiyeye tabiki kaliteli yabancı oyuncu gelsin fakat takımlarımızı yöneten beyinlerin biraz o organlarını da büyütmeleri gerekmez mi..?

Hiç yorum yok: