1 Mayıs 2010 Cumartesi

turk insani sendromu

          "gereksiz bir spor kimse ilgilenmiyor zaten bence kendini bitirme yasemin"


bu sozler bir yayin kurulusunun yasemin dalkilicin dunya rekor denemesinden saglik sorunlari nedeniyle cekildigini acikladiktan sonra habere yapilan yorum...vahim.. gectigimiz gunlerdede buna benzer bir yorum gormus buraya tasimistim yorumsuz olarak. ama buna yorumsuz kalamiycam..
 iste turkiyede dusunce bu, eger yaptiginiz is ne olursa olsun o isle, alanla, konuyla cok fazla kisi ugrasmiyorsa o bos is.. siz bu iste yasemin gibi dalinizda dunyanin en iyilerinden birisiyseniz bile bizim icin bir bok ifade etmiyor..
  birde yorum yapan arkadas nasihatte bulunmus "kendini bitirme" diye ogut vermis.. simdi senin kendini bitirme dedigin sahisin gecmisine bak, hayatini neyle kazanmis ona bir bak, nerede okumus, nasil bir aileden gelmis, kactane dunya rekoru kirmis.. muhtemelen futboldan baska bir spor oldugununda farkinda degil bu guzel arkadas..kendini bitirme dedigin kisi bu sporun kendi alaninda  messisi, ronaldosu yada rooneysi.. iste bu kafalar yuzunden olimpiyatlarda yokuz, siyah derili fakir ailelerin, ulkelerin evlatlarini alip madalya kazandigimizda medyanin karsisina cikip gururla konusabilen spor, olimpiyat yoneticilerimiz var.. alaninda profesyonel oldugumuz, herkesten cok bildigimiz futbolda o yuzden dunya kupasinda yokuz son 8 senedir.. o yuzden yuz yilda bir UEFA kupasi alip onuda sansa baglayan yoneticilerimiz baskanlarimiz var. o yuzden bir futbolcu uc gol atinca metin oktay olabiliyor, sorumsuz davraninca sen kimsin ulan denebiliyor bu ulkede..O yuzden ne ata sporu kaldi bu ulkede nede yeni sporlar geldi guzel yurduma. varsa yoksa bir bok atma, kulp takma, begenmeme,  kiskanma..
  o yasemin kanseri 5 senede yendi ama sizin gibi geri kafalilari dunyadaki tum aydinlar gelse yenemez cunku anlamazsinizki.. ne izlediginizden zevk alabilirsiniz ne guzel bir yemekten tat alabilirsiniz nede yagmur sonrasi o toprak kokusun begenirsiniz.. tesekkurler yasemin  bu ulkede az da olsak arkandayiz..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hangi yayın kuruluşu? kim?

ASVALTTAICENLER dedi ki...

ntvspor.
sahis ismi veremiycem kusura bakma.