4 Mayıs 2010 Salı

BİR HAYAT DERSİ

  cok enteresan hikayeleri, anektodlarida beraberinde getirdi sampiyonlar ligi maclari.. her anlamda bir hikaye cikarmamiz mumkun.. sezon basinda realmadridin cilgin transferlerinin yaninda, barcelonada bos durmamis eto'o yu gonderip ibrahimovici almisti, tabii bunu intere 40 milyon euro vererek yapmisti. dun gibi hatirliyorum ibrahimovicin transferi netlesmeden once twittera yazdigi notu, artik avrupada kupa kazanmanin zamani geldi yazmisti.. ve eklemisti ispanyolca dersler aldigini, barcelonanin interden cok daha iyi klup oldugunu belirtiyordu devamli. inter hic zorluk cikarmadi, morinhonun, hedeflerine inanmayan futbolcuyla isi olmazdi.. etoo milanoya indiginde mourinho kendisi hakkinda hep istedigim futbolcuydu dedi, bunun sebebini daha once oynadiklari barca-chelsea sampiyonlar ligi maclarinda onda gordugu kazanma istegi ve kaybetmeye tahammulu olmayan bir futbolcu olmasinin etken oldugunu belirtti..
  ispanyanin madrid yakasinda takima ronaldolar , kakalar, alonsolar gelirken, hollandali kiyiminada ayni anda baslanmisti, takimdan kovulurcasina sneijder ve robben kapi onune koyulmus bu ikiliden robben almanyaya sneijder italyaya goc etmisti.. sonrasi malumunuz..gittikleri takimlarla beraber heralanda zirveye yuruyus..
  ispanya ve ingiltere ligi son yillarda barca ve manu sayesinde zirve ligler olarak gosterilmeye baslanmisti..premiere lig ronaldoyu la ligaya kaptırınca prestijde kaybetmiş oldu. La liga ise dünyanın en iyi iki futbolcusunu liginde bulundurarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Herkes messi ve ronaldo kapışmasını izlemek için can atıyordu.
  Serie a dada durum farklı değildi, ligin en değerli oyuncusu olarak gösterilen ibrahimoviç kaybedilmişti. Onun yerine daha çok takım oyuncusu olarak gösterilen eto’o ve bir türlü gerçek potansiyelini sezona yaymayı başaramayan sneijder katılmıştı serie a ya..
  Budnesliganın dinamosu bayern ise ribery real madrid savaşından galip çıkmıştı. Ribery devamlı reale gitmek istediğini dile getirdi, benzema madridten son dakika haberleri yayınlıyordu devamlı ‘’riberyle konuştum gelmek istediğini söyledi’’,’’ribery takımında mutsuz’’,’’doğuştan realmadridyliymiş aslında’’ gibi pepenin ronaldo transferindeki misyonu üstlenmişti ama başarılı olamadı. Bunda bayernmunich takımının sağlam bir yönetime ve güçlü ekonomiye sahip olması önemli bir etkendi.
 Sonuca gelirsek ibrahimoviç ŞL kupası için geldiği barcaya eski takımına elenerek veda etti, etoo hali hazırda 2 tane ŞL kupasına sahip üçüncüsüne doğru gidiyor ee artık oda pastanın üzerindeki kremanın üstüne konulan kirazı olur, realmadridte perez bir türlü akıllanmadı, ronaldonun, kakanın, van der vaartın,alonsonun olduğu takımda forvet 35 lik raul, çömez higuain, balon door benzema olmaz. Kaka yerine torres yada villa olsa iki kupa kucaktaydı. Robben almanyaya giderek kariyer zirvesini yaşıyor, her maçta olmaz artık denileni olduruyor,sneijder interin anahtar adamı konumunda, barca etooyu sattığı için dizini dövüyor, üzerine -40 milyon dolarda cilası,bonus sorun ibrahimoviç,la ligamı premiere ligmi derken ŞL finali Serie A-Budnesliga.sneijder ve robben ŞL finali için gidecekleri madride maçtan sonra van der vaartıda alıp bir güzel kafaları çekip ordan doğru güney afrikaya uçacaklarmış..

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

futbol bu yuzden çok guzel oyun iste... Calisanin daima eninde sonunda ilahi adaletle mest oldugu tek yer...