20 Temmuz 2010 Salı

TRANSFER RAPORU

gecen sene transferde xabi alonsonun boslugunu doldurmak icin Aquillaniye bir cuval bonservis bedeli odeyerek kadrosuna katmisti liverpool bu sene yogurdu ufleyerek yiyorlar.. Chelseayle sozlesmesi sona eren joe cole renklerine bagladilar, Maxi Rodriguezden kanatta gerekli katkiyi alamadilar.. gectigimiz sezonlarda Liverpoolla adi gecen Arda defteri acilmadan kapanmis oldu Liverpool ve arda icin.. Joe Cole gelecegin en buyuk yetenekleri arasinda gosteriliyordu Ingiltere U21 de oynarken, tam olarak potansiyelini gosterdigini dusunmuyorum, Jose mourinho zamaninda takimin bankolarindandi, daha sonra sakatliklar inisli cikisli suren sezonlar.. Bir turlu istenen Cole olamadi Chelseade , kendisi icin en mantikli tercihi yapti, Liverpoolun has adamlarindan olacaktir, Gerard ve Torres takimda tutulacagi dusunulurse bu sezon Liverpool ataklarina cesitlilik kazandiracaktir, en azindan rakip takimlarin dikkatini Gerrardtan ve Torresten biraz olsun alacaktir, Hodgston'in parmagi olan bir transfer, Fulhamda Damien Duff'tan kanatta maksimun verimi almisti..duff'ta eski bir chelseali ve oda bir turlu gercek performansini sahaya yansitamamisti mavilerde, Fulhamda ikinci baharini yasiyor...
   Besiktas adana spordan Ersan Adem transfer etmis, dogrusunu soylemek gerekirse daha once hic izlemedim, fakat ersul yenal turkiyeye getirdigi icin referansi saglam, avustralya altyapisi gormus bir oyuncu, sol ayakliymis, topla iyi ciktigini soyluyorlar,  turk futbolunun en buyuk kanayan yarasi, pas ozurlu defans oyunculari, Turkiyede elimizdeki en iyi defans oyuncusu olan servetin Riijkardin sisteminde ne kadar sirittigini hepimiz gorduk, Ersan Adem icin Galatasarayin adi geciyordu, bu sezon rakiplerine kaptirdiklari ikinci isim oldu Stochdan sonra..
   besiktasta simdi gonderilecek isimler konusuluyor, toplam 13 yabanci var, Ferrari gidecek diyorlar ben kisa ve net soyliyim eger bu takimdan Ferrari veya Ernst giderse bu sezon yaptigimiz hicbir transferin anlami kalmaz.. Gecen sene tek ayakta kalan adam ferrari,Eldeki tek para yapacak futbolcu oldugu icin gonderiliyormus, arkadas defans oyuncusundan kac para kazanacaksin, senin verdigin bonservis 4.5 milyon euro diger transferlerimizin yaninda deve kulak gibi... yonetim bu hataya dusmemeli gonder Telloyu, delgadoyu, holoskoyu herkes rahatlasin... Bu bizim anadolu kluplerinide anlamak zor, havuzdan dunya kadar para geldi bu sezon, her sene biraz sivrilen oyunculara 5 milyon eurodan fiyat biciliyor 3 buyuklerden futbolcu alinmaya kaltimi birakin bonservis odemeyi, adamlarin maasini bile 3 buyuklerden istiyorlar..
  batuhanin satilmasi butun transfer politikamizin icine etti, Suan elimizde batu olsaydi Bobo uygun fiyata gonderilebilirdi simdi Boboya mahkumuz...Plansizlik en buyuk sorunumuz oluyor, bir yerden yaparken diger taraftan yikiyoruz.. bu boyle sonsuza kadar gider...
  bu gidislede Guti transferi elde patliyacak gibi,  egerki patlamazsa sezon icinde ve onumuzdeki sezonlarda basimiza buyuk bela olacak, eger 4 yabancimizi yok pahasina satacaksak birakin satmayin arkadas..

Hiç yorum yok: