3 Aralık 2009 Perşembe

WORL CUPLESS


   asagida ismini yazdigim futbolcular klupler bazinda cogu kisi tarafindan taninan ve bilinen isimler, hatta cogunu yildiz futbolcu statusunede koymamiz mumkun. iclerinde cantona, anelka, george best, berbatov gibi isimler var. onlarin sansizliklari ve  ortak paydalari ise hicbirinin dunya kupasinda boy gosterememis olmalari, cogu dogmus oldugu ulkesinin kurbani bazilari sakatliklarinin yada o donemki jenerasyonun . bu listeye ibrahimovicide koyabilirdik eger isvec milli takimini degilde gercek ulkesi olan bosnahersegi secmis olsaydi. gerco ozaman da bosnanin dunya kupasina katilamama sansi ne olurdu orasi mechul cunku hucum hatti dzeko, ibrahimovic, misimovic, salihovic, ibisevicten olusan bir kadro o turnuvaya yakisirdi dogrusu
  birde anelkaya deginmek lazim iclerinde en sansizi olsa gerek ulkesi onun profesyonel futbolcu oldugu 1998 den itibaren tum kupalara katilmis olup fransa 98 de dunya sampiyonu olmusutur. fakat anelka bu maclarda ya tribunde yada yedek klubesindeydi. onun en buyuk sansizligi thierry heny, david trezeguet, Youri Djorkaeff, djibril cisse gibi isimlerle ayni jenerasyona denk gelmesiydi.


  birde ulkesinin kurbani olan bir futbolcu ornegi verelim, bu isim elbette george best. klupler bazinda kazanmadigi basari kalmamistir fakat kendisinin irlanda olmasi sebebiyle onu hickimse bir dunya kupasinda izleme sansi bulamamistir, hatta cogu kisiye gore maradona ve pele nin arkasinda kalma durumuda milli takimla herhangi bir basarisinin bulunmamasinda geldigi soylenmektedir.
 diger ifutbolcular  ise soyle;
Nolberto Solano
Thomas Vermaelen
George Best
Fredi Kanoute
Hasan Salihamidzic
Alexander Hleb
Yossi Benayoun
Eidur Gudjohnsen
Andrey Arshavin
Sami Hyypia
Jari Litmanen
David Ginola
John Toshack
Nicolas Anelka
Eric Cantona
George Weah
Dimitar Berbatov

Hiç yorum yok: