11 Aralık 2009 Cuma

Liverpool-Arsenal


   ingiltere premiere liginde bu hafta oynanacak liverpool-arsenal karsilasmasini futbolsever olarak merakla bekliyoruz. bu maclar genelde  hafta basinda  futbolculardan ziyade teknik direktorlerin maci olarak gibi sunuluyor ingilterede.. mactan gunler once ingiliz basini teknik direktorlerin agzini aramaya basliyor, dogrusunu soylemek gerekirse jose mourinho chealsea'nin basindayken malzeme sikintisi yasamiyorlardi, simdi sadece Sir Alex Fergusonla idare ediyorlar...rafa'nin basin toplatisinda sormuslar ispanyola son haftalarda ozellikle ingilterede tv yorumcusu olan klinsmann ve souness'in devamli surette elestiri bombardimani hakkindaki dusuncelerini..
ispanyoldan yanit net
-onlari gorunce televizyonu kapatiyorum...
ingiliz basini tam istedigini alamiyor ispanyoldan arsene wengerin basin toplantisina geciyorlar..
tabii fransizlar buz gibi adamlar.. basin toplantisinda mimikler net, ifade ciddi, gulumsemenin "G" si yok haliyle gazeteciler soru sorarken iki kere dusunuyor..
yalandan bir kac kacak soru yoneltiyorlar fransiza, wenger klasik
zor mac, onlarin istedigi kadar bizde kazanmak istiyoruz diyor..
kestirip atiyor...
    Benitezin suyu kaynamaya basladi isler hic iyi gitmiyor  ispanyol icin, sampiyonlar liginden elendi, ligde suan yedinci,  fakat bu hafta icerde 3. arsenali yenmeyi basarirsa sadece bir puan gerisine geliyor arsenalin.ve herseye yeniden merhaba deme sansi doguyor.
   Wenger biraz daha sansli gorunuyor cunku Arsenal medyasi Liverpool'unkinin yaninda TRT1 gibi kaliyor. Sampiyonlar liginde son 16 ya kalmayi basardilar, takimi genclestirme falan derken kimse ondan sampiyonluk beklemiyor haliyle. bu sene  ilk 4 onlar icin yeterli. fakat  Tottenham, Aston Villa, Man City gibi takimlarinda zirveye oynamalari  Chealsea ve Manchester Unitedin cok formda olmalari islerini zorlastiriyor iki ekibin. o yuzden arsenal kaybetmeme, liverpool kazanmak icin cikacak sahaya.
 avrupada  haftanin maci liverpool-arsenal, muthis bir kapisma izliyecegimizi dusunuyorum..

   son soz yilmaz vural'a fenerbahce, milli takim askindan vazgecsin premiere lige gitsin, dusunsenize ingiliz basinina verecegi malzemeleri...

Hiç yorum yok: