2 Ocak 2009 Cuma

Futbolun Muzdaripleri

futbolun en acımasız davrandığı adamlar bunlar. aslında yaptıkları meslek tarafsız futbol severlerin tepkisini bile çekmiştir. futbolun en güzel yanlarından biri goldür fakat bu adamlar bu güzelliğin karşısında durmaya çalışırlar. her yıl daha fazla gol atılabilmesi için yapılmayan kalmaz, özel kramponlar, dikişsiz toplar, çekmelere hazırlıklı formalar ve daha niceleri. bu çaresiz adamlar ise kalelerine geçer ve meydan okur tüm bu olanlara.
kim istemiştirki küçükken kaleci olmayı futbolcu olmak dururken. her küçük çocuk yatmadan önce ileride atacağı golleri düşünmüştür onları kurtarmayı değil.
mahalle aralarında maç yaparken bile mahallenin ya en kazma adamını yada bizden daha şişko olanları geçirirdik kaleye.
bu yüzden olacakki bi laf vardır futbol camiiasında söylenen ''tüm kaleciler birazda olsa kırık olur'' gerçektende yapılacak meslek değildir. sahadaki 10 tane adama karşı durursun 90 dakika muhteşem kurtarışlar yapmışsındır fakat ufak bi zemin azizliği, dalgınlık seni mahveder soyunma odasında tüm dikkatleri çekersin üzerine. ya soğukta ne yapsın bu adamlar -15 derecede maça çıkarlar topçu arkadaşları koşarak ısınır ama bu adam o buz gibi havada mermi gibi gelen topları çıkarabilmek için beton gibi zeminde bir oraya bir buraya atar kendini
bence bu adamların kafası doğuştan kırık olmasa bile daha sonra iş icabı bir kaç tahtası eksiliverir ne diyelim allah kolaylık versin.

Hiç yorum yok: