27 Mart 2010 Cumartesi

YETER BREZİLYA

Dünya kupasına nihayet sayılı günler kaldı.. son dünya kupasına zidane abimizin kafasıyla veda ettik. Nede çabuk geçmiş dört sene.. spor otoriteleride yavaş yavaş favori adaylarını açıklamaya başladı.. otoritelerin ortak fikri ispanya ve brezilya favori onları almanya,ingiltere,arjantin,italya,fransa,portekiz takip ediyor.


Xavi,iniesta ve torresin yürüdükleri sürece İspanyaya kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.. fransadan sonra duble yapabilecek tek takımdır bana göre..
Benim itirazım brezilyaya!! Bu takımı favori gösteren zihinyetten şüphe ederim uzuncada tartışırım. Brezilya eski brezilya değil belkide bir daha hiç olmayacak hatta o kazandıkları 5 şampiyonluk sonsuza dek öyle beşi bi yerde gibi kalacak.. avrupadan brezilyanın serin sularına kaçan kaçana. Kaçma sebepleri ise dünya kupası! Neden çünkü bulundukları klüpte yeterince süre alamıyorlar.. hey gidi brezilya sen bu halleremi düşecektin. Son dünya kupasını kaldıran takımın omurgasını oluşturan futbolcuları bir hatırlıyalım rivaldo, ronaldo,ronaldinho,roberto carlos,cafu ben bu adamları hiç hatırlamıyorum dünya kupası nedeniyle avrupadan göç ettiklerini, bilakis hepsi takımları için olmazsa olmazlarındandı, ufak bir sakatlıklarında klüpleri ayağa kalkıyordu.. şimdi kaçanları bir hatırlayalım wagner love, robinho,adriano,gilberto silva, elano ve jo galatasarayda andre santos fenerbahçede ..
Dünya futboluna ne zaman lampard,gerard tipi ortasaha kavramı girdi o gün bugündür brezilyalılar sırıtmaya başladılar takımlarında, dünya futbolu kabuk değiştirmeye başladı ve nasıl ispanya, barcelona xavi,iniestayla yükselişe geçtiyse ona paralel brezilya düşüşe geçti. Birde buna brezilyalıların her zaman çıkardıkları kişisel problemler eklenince avrupadaki klüpler teker teker elemeye başladı tembel ve sorunlu brezilyalıları takımdan..onların yerine hammal diyebileceğimiz essien,senna,obi mikel,makalele,van bommel tipi adamlar ekmek yemeye başladı.. bugün avrupa piyasasına baktığımızda en büyük yıldızları ronaldinho barcadan gönderilmiş, kaka realmadridte üvey evlat muamelesi görmekte, adriano depresyondayım modunda.
Geleceğin en büyük yıldızlarından birisi olarak gösterilen wagner love porno yıldızı olmaya aday şimdilerde, maestro elano galatasarayda mustafa sarpı kesmeye çalışıyor,andre santos her hafta rıdvanın hışımına uğruyor, bu yoklukta roberto carlos 40 yaşında göreve hazırım mesjı veriyor plajdan dungaya.
Kalede julio cesar ve bekler maicon, dani alves, marcelo dışındaki hiçbir isime güvenmiyorum şu kadroda, eldeki mevcud forvetler yerine şişko ronaldoya güvenirim bunu çok net söylüyorum.
Turnuvada brezilyanın en büyük umudu olarak gösterilen kaka, bana göre hiçbir zaman o takımın gerçekten sahiplendiği lider olamıyacak, benim 20 yaşında izlediğim kaka şuankinden iyiydi. İleriye gitmesi gerekirken geriye gitti isanın atleti.
Robinho hakkında çok fazla söz sarfetmekte istemiyorum aslında , brezilyanın ve pelenin şişirdiği balondur çok açık, salon topçusu...
Günümüzde futbolun şah damarı, hatta atar toplar damarı diyebileceğimiz bölge olan ortasaha, gilberto silva ile bizim klebersona emanet.. allah brezilyaya sabır versin..

Evsahibi ülkelerin en çok taraftarını görmek istediği ülkelerdendir brezilya, bütün gün dans edip dururlar çünkü, bu sayede içki satışlarında patlama yaşanır cafelerde barlarda..güzel tribünleri vardır, hatunların yüzü idare eder ama omuzdan aşşağısı şamda kayısı türündendir…güney afrikada bu sene brezilyalı taraftar patlaması bekliyorum, öyle olmasa bile brezilya formalı bir çok yabancı erkek turist gidecektir brezilya tribülerine, bu sene değil ama diğer dünya kupasında benimde planlarım arasındadır bu tribün hollanda ve isveç ile beraber..
Kendi şahsi fikrim brezilya eğer çeyrek final yaparsa başarı, yarı final sürpriz olur… final yaparsa ben bu blogu fenerbahçe bayraklarıyla donatırım…

Hiç yorum yok: