3 Kasım 2010 Çarşamba

Gareth Bale ve Arda Turan

  Aslinda cok buyuk futbolcu olur denmeye baya onceleri baslanmisti bu zat hakkinda ama kimse bu patlamanin bu derece yanki uyandiracagini kestirememisti, Inter'e daha iki hafta once hat trick yapip dun aksam iki tane birbirinden harika asist yaparak gozlerdeki pasi sildi.  Bu asistler oncesinde attigi deparlar insanustu suratli olup yaptigi orta degil pas olunca gozlerime inanamadim ve attigi deparlarin birisi 70. dakikada digeri 88. dakikada olmasi sebebiyle uzun sure kendime gelemedim.

 Futbol hayatina Sol bek baslayip goller ve asistler yaparak yavas yavas kendisini ortasahaya atmis bir oyuncu Bale, bugun degeri 50 milyon euro civarinda oldugu konusuluyor, oysa Tottenham onu Southampton'dan sadece 5 milyon Streline getirmisti.. Futbola ilk basladigi yillarda sol bekte olmasinin nedeni suratini akliyla birlestirememesiydi, bugun ona baktiginizda goreceginiz ilk sey komple bir futbolcu olmasi tabii bunlarin hepsi durduk yerde olusan seyler degil, bir futbolcu suratli olabilir fakat bunu 90 dakikaya yayamaz, Bale'de gordugumuz sey inanilmaz bir kondisyona sahip olmasi ve belkide suan Avrupada en iyi kondisyona sahip olan oyuncu.. Topu ne zaman alirsa alsin suratlanabilen ve bu suratini finale kadar surdurebilen oyuncu olmasi onu degerli yapan en buyuk etken.

 Burada bir parantezde genc oyunculara acmak istiyorum, genelde Turk futbolunda genc futbolcular sans bulamamaktan dert yaniyorlar, fakat sahaya ciktiklarinda ellerine gecen firsati ne kadar olumlu kullaniyorlar, antremanlarda ne kadar calisiyorlar, ne kadar ozel antreman yapiyorlar orasi tartisilir. Bale'in gecirdigi evrim calismanin urunudur, azmin sonucudur, tanrilarin onu odullendirmesidir. Fizigini 20 li yaslarina kadar gelistirmeyip sadece top teknigiyle biryerlere gelecegini dusunen oyuncular Avrupadaki meslektaslarini iyi izlesinler, bugun Bale ile Arda Turan ayni mevkinin oyunculari,  Bale 21 yasinda Arda 23 yasinda..  Avrupada futbolcularda ilk aranan ozellik tempo, ikincisi fizik, ucuncusu zeka,  bu ucunu birarada bulundurmayan oyucular siradan futbolcu sayiliyor artik.

  Sonuc olarak dun aksam bir yildizin dogusunu kendi gozlerimle gordum, gelecek 10 yil daha onu izlemenin keyfini cikartacagiz, yaslanan Giggs sonrasi Manchester'in oyle bir oyuncuya ihtiyaci var yada Malouda'nin yerine oyuncu arayan Chelsea'nin yada Pedro yerine Bale'i koyarak kupalara amborga koyacak Barcelona'nin.. Gelecek yil onun  onun yili olacagi kesin..

Hiç yorum yok: